Вие сте тук

5 причини да посетим Барселона

5 причини да посетим Барселона

Барселона се намира в Североизточна Испания на брега на Средиземно Море много близо до границата с Франция и Андора, най-голям град и център на област Каталуня. Културните особености на града са типично средиземноморски, като има почти равно влияние от Испания и Франция.

Барселона е красив град с множество архитектурни забележителности останали запазени от средновековието. В града също така има множество красиви паркове, забележителни площади и места, които да посетите. А в ресторантите ще се насладите на вкусната местна кухня.

Ето и 5 места, които да посетите в Барселона:

Парка и двореца Монтжуик – посещението на тази локация е като в приказките, хълм с красиви ботанически градини изпълнени със зеленина и богата растителност, а на върха на хълма се намира едноименният дворец, от който се открива великолепна гледка към Средиземно Море.

Базиликата Саграда Фамилия – една от най-големите сгради в Испания, превърнала се в символ на Барселона. Сградата продължава да се строи, като се очаква да бъде завършена през 2023-та година.

Паркът Гюел – паркът съдържа множество сгради и склуптори, всяка изградена от многоцветна мозайка от малки цветни плочки. Едно пиршество за окото с нестандартна архитектура и цветова феерия.

Барселона, улица Ла Рамбла

Улица Ла Рамба – това е най-атрактивната пешеходна зона в Барселона, улицата е изпълнена с дървета, множество магазинчета, бутици и кафенета. Улицата свързва площад Каталуня с Крайбрежната Алея.

Статуята на Колумб – намира се на крайбрежната алея в близост до пристанището на Барселона. Върху колона висока 60 метра се намира статуята на Колумб сочещ към морето.

Барселона е изключително лесна и евтина дестинация за туризъм, има директни полети от България с лоукост компаниите.