Вие сте тук

Как да отслабнем бързо в 3 стъпки

Как да отслабнем бързо в 3 стъпки

Статията е базирана изцяло на научни изследвания, факти и мнения на експерти в областта


Има много диети и начини за отслабване. Но всички знаем, че при повечето от тях се чувстваме гладни..и нещастни. Известно е, че човек не може да гладува постоянно. Затова е създадена и тази уникална, проста и ефективна диета.

Ако не разполагате с желязна воля, тогава глада ще Ви накара да се откажете от повечето диети много бързо, защото глада е основен компонент при тях. Тук обаче не е така!

Планът в 3 стъпки, описан тук, ще:

 • Намали апетита Ви значително
 • Ви накара да отслабнете бързо и лесно, без глад
 • Подобри метаболизма Ви и ще помогне да живеете по - добре и да запазите свалените килограми за постоянно
 • Понижи лошия холестерол
 • Повиши добрия холестерол

Слаба жена с кантар и ябълка в ръка

Стъпка 1 - намаляване на захари и нишестени продукти

Най-важната част от плана е да се намалят захарите и нишестените продукти (въглехидратите).

Това са храни, които стимулират най - много секрецията на инсулин в организма. Ако все още не знаете, инсулина е основният хормон, който складира мазнини в тялото. Когато това вещество намалява в тялото, мазнините се отделят по - лесно от мастните депа и тялото започва да гори калории ( мазнини), вместо въглехидрати.

Казано по-просто, понижаването на инсулина поставя загубата на мазнини на "автопилот".

Друга полза от намаляването на инсулина е, че бъбреците Ви изхвърлят излишния натрий и вода от тялото - понякога причина за затлъстяване е точно задържането на ненужна вода в организма.

Това е графиката от проучване, сравняващо ниско съдържание на въглехидрати и ниско съдържание на мазнини на хора с наднормено тегло.

Графика показваща отслабването при НВД и НМД

Режете всички въглехидрати на ситно, дъвчете ги бавно. По този начин ще разберете, че сте се заситили по - рано и ще спрете да ядете. Без да огладнявате постоянно.

Премахването на захарите и нишестето (въглехидрати) от Вашият организъм ще намали нивата на инсулина, което ще убие апетита и ще помогне да отслабнете без да гладувате

Стъпка 2 - Яжте протеини, мазнини и зеленчуци

Всеки един елемент от Вашата храна трябва да включва източник на протеин. Изграждането на хранителния режим по този начин автоматично ще доведе до прием на въглехидрати в препоръчвания диапазон от 20-50 грама на ден.

Момиче похапва протеин във формата на шиш кебап

Полезни и важни източници на протеин:

 • Месо - говеждо, пилешко, свинско, агнешко, бекон и други
 • Риба и морски дарове - сьомга, пъстърва, скариди, омари и т.н..
 • Яйца - съдържат Омега-3, яйца от свободни кокошки са най-добрите, защото са по - естествени.

Храненето с достатъчно протеини е от особена важност!

Доказано е, че този тип хранене ускорява метаболизма от 80 до 100 к. на ден.

Високото съдържание на протеини в една диета може също така да намали значително постоянните натрапчиви мисли за храна с 60%, защото няма да имате нужда да се храните постоянно и ще намалите значително дневните калории. И всичко това просто чрез добавяне на протеини към режима.

Когато става въпрос за загуба на тегло, белтъка е царят на хранителни вещества.

Това са зеленчуците, които имат ниско съдържание на въглехидрати:
 • Броколи
 • Карфиол
 • Спанак
 • Зеле
 • Брюкселско Зеле
 • Маруля
 • Краставица
 • Целина
 • И още много други....

Не се страхувайте да сложите в чинията си зеленчуците с ниско съдържание на въглехидрати. Можете да ядете огромни количества от тях, без това да затруднява отслабването Ви. Дори напротив: яденето на гореизброените храни е доста препоръчително, защото това ще Ви даде голяма енергия за деня. Ще се чувствате по - добре - гарантирано и научно доказано.

Режима на хранене на базата на месо и зеленчуци съдържа всички фибри, витамини и минерали, от които имате нужда, за да бъдете здрави и пълноценни.

Ето и позволените в тази диета източници на мазнини:

 • Зехтин
 • Кокосово масло
 • Маслото от авокадо
 • Масло
 • Лой

Приемайте 2 - 3 хранения на ден. Ако огладнеете в следобедните часове, можете спокойно да добавите и допълнително четвърто хранене.

Не се страхувайте от яденето на мазнини, защото като се опитвате да намалите до минимума съдържанието на въглехидрати и паралелно с това и на мазнините, ще Ви накара да се чувствате нещастни и да се откажете от тази диета много скоро.

Най - добрата мазнина за готвене безспорно е кокосовото масло. Тя е по - пълноценна и спомага за ускоряването на метаболизма - предимство, което изобщо не е за пренебрегване .

Другата причина да приемате тези мазнини е дори и още по - важна от всички останали: ако ги използвате, вероятността да заболеете от сърдечна болест се свежда почти до минимум.

Направете така, че във всяко хранене да има протеини и мазнини и колкото се може по - малко въглехидрати. Това ще понижи драстично нивата на инсулина в организма Ви.

Стъпка 3 - Вдигайте тежести три пъти седмично

Не е наложително да се упражнявате, за да отслабнете по този план, но е препоръчително, ако искате да запазите това тегло и да изглеждате и да се чувствате значително по-добре.

Най-добрият вариант е да ходите на фитнес от 3 до 4 пъти седмично. Задължително правете загрявка, след това вдигайте малко тежести.

Ако не сте ходили на фитнес преди, можете да си наемете инструктор, който да ви даде съвети и насоки.

С вдигането на тежести, ще горите повече калории и ще предотвратите забавянето на метаболизма, което е често срещан страничен ефект от намаляването на теглото. Това не бива да се подценява, тъй като забавената обмяна на веществата е една от основните причини за затлъстяване.

Ако не е добра опция за Вас да вдигате тежести, можете да правите някои по-лесно кардио тренировки като бягане, джогинг, плуване или ходене.

Добре е да се правят леки разходи след хранене, но в никакъв случай тичане. Само с нормално ходене можете да помогнете на храносмилането.

Опция - Зареждайте с Въглехидрати Веднъж Седмично

Можете да вземете един ден почивка на седмица, в който да ядете повече въглехидрати от обичайното. Много от хората предпочитат събота - тогава можете да си позволите да хапнете нещо навън, или пък да си позволите нещо по - специално. Препоръчваме да не прекалявате с въглехидратната храна дори и в този ден, защото можете да получите сериозни стомашни проблеми!

Можете да си позволявате това само един път седмично, защото в противен случай ползата от тази диета ще бъде доста малка.

Приемайте въглехидрати веднъж седмично

Важно е да се опитате да се придържате към здравословни източници на въглехидрати като овес, ориз, киноа, картофи, сладки картофи, плодове и т.н.

Вероятно ще качите малко теглото си по време на този ден, но то ще бъде заради съдържанието на вода. Не се притеснявайте, защото в следващите от 2 до 3 дни ще го загубите отново.

Наличието на един ден от седмицата, в който да ядете повече въглехидрати е напълно приемливо, въпреки че подобно нещо не е необходимо на организма Ви, за да се чувствате добре.

За калкулирането на калориите и размера на порциите

Не е нужно да си пресмятате калориите по време на изпълнение на този план, но който желае, може да изчисли нужните калории с този Калкулатор.

За да отслабвате нормално намалете приема на калории с 10%, ако искате по-бързо да отслабвате намалете приема с 20%

Има много и разнообразни калорични броячи, които можете да използвате, за да следите количеството на калориите, когато се храните. Според мен най - добрият, който можете да използвате се нарича Cron - O - Meter - приложението е безплатно и изключително лесно за използване.

Как да измерим правилно нужните ни калории

Основната цел е да запазите приема на въглехидратите около 20 - 50 грама на ден и да получите останалата част от нужните Ви хранителни вещества от калориите, набавени чрез белтъчините и мазнините

6 Допълнителни съвета, които ще улеснят нещата и ще направят отслабването по-бързо

1. Пийте повече вода. Едно проучване показва, че питейната вода половин час преди хранене помага да се яде по-малко калории . Тя също може леко да стимулира метаболизма. Този съвет не бива да се пренебрегва, особено при болестни състояния, като настинка и грип. Водата прочиства тялото от натрупаните токсини.

2. Пийте кафе или чай. Това е доста добър начин да повишите обмяната на веществата. Не прекалявайте с кафето и избягвайте да го приемате преди заспиване - може да наруши съня Ви.

3. Яжте закуска с възможно най-голямо съдържание на протеини. Проучвания показват, че хората, които заместват закуска на зърнена основа с такава с високо съдържание на протеини храни като яйцата, се чувстват доста по - пълни за следващите 36 часа, и могат да загубят до 65% по - голямо тегло.

4. Яжте вискозни влакна. Обвързването на фибри и добавки като глюкоманан може да Ви помогне да отслабнете, особено в зоната около корема.

5. Използвайте по - малки чинии от обикновено. Проучвания показват, че хората инстинктивно ядат по - малко, когато използват по - малки чинии. Странно, но тази стратегия за отслабване наистина работи.

6. Спете по-добре. Лошият сън е един от най-силните противници на здравословното тегло и здравето като цяло. Спазвайте режима си - лягайте си по едно и също време и се стремете да спите минимум 8 часа.

Най-важно е да се придържаме към основните правила, но има и няколко други неща, които можете да направите, за да ускорите нещата. Едно от тях е да спортувате повече.

Колко килограма ще сваля с тази диета?

Можете да очаквате да свалите 5-10 кг ( а понякога и повече) през първата седмица. След това нещата може би няма да стават толкова бързо - трябва постоянство.

Ако сте нови в практикуването на тази диета, тогава нещата вероятно ще се случат по - бързо от обикновено.

За първите няколко дни, може да се чувствате малко странно. Вашето тяло не е опитно в изгарянето на мазнини, затова може да отнеме известно време да свикне.

След този малък период от време, повечето хора се чувстват много добре - много по - положителни и по - енергични. В този момент трябва официално ще се превърнете в нов човек.

Докторите са позитивни за тази диета

Въпреки, че повечето хора използват диетата само, за да свалят излишното от теглото си, плана спомага за здравето по много и разнообразни начини. Ето някои от тях:

 • Ниски нива на кръвната захар
 • Триглицеридите намаляват значително
 • Лошия холестерол върви упорито надолу
 • HDL (добрия) холестерол върви нагоре
 • Кръвното налягане се подобрява значително

Можете да очаквате да загубите много от теглото си, но зависи изцяло от Вас колко бързо ще се случи.

Не е нужно да гладувате, за да отслабнете !

Ако страдате от някакво заболяване, все пак трябва да говорите с Вашия лекар преди да започнете да правите промени в хранителния си режим, защото този план може да се намали значително нуждата Ви от медикаменти, което ще стане оспасно без намаляване на дозите.

Основното нещо, за да се чувствате добре и да има ефект от тази диета, е да го правите с убеждение - дали вярвате или не, фактите говорят ясно сами по себе си.

Намаляването на апетита винаги е равно на отслабване, така, че за да отслабнете без глад, трябва да се стремите основно към намаляването на постоянната нужда от храна. Доказано е, че когато ядете по - малко въглехидрати отслабвате.

В първата седмица от диетата ще отслабнете повече, от колкото през втората, защото съдържанието на излишна вода в организма ще спадне значително от тази диета.

И не забравяйте, че основната цел на плана е да спортувате за оформяне на фигурата и да ядете храна с ниско съдържание на въглехидрати. Опитайте и почувствайте разликата в себе си - по - добра храна винаги е равно на по - добър живот. Ето още веднъж всички ползи от това да се храним правилно:

 • Ускоряваме метаболизма
 • Намаляваме вредния холестерол
 • Повишаваме добрия холестерол
 • Отслабваме бързо, лесно и ефективно
 • Отслабваме без глад

Нека също така кажем, че ако искаме да постигнем трайни резултати не трябва да гледаме в календара кога можем да си позволим следващото шоколадче - трябва да се храним умерено с въглехидрати, независимо дали диетата е приключила или - не.

Ако желаете да хапвате шоколад, то нека да е по малко и шоколада да е над 70 % какао - задължително.

Благодарение на този план можете да ядете вкусна храна и да отслабвате - какво по - хубаво?

Така че стегнете се, не е трудно да отслабнете, важното е да бъдете упорити и постоянни!