Вие сте тук

Опасните Диети

Опасните Диети - Анорексия

Голяма част от младите хора подражават на своите идоли – в най честия поп звезди, кино актриси или модели. За да изглеждат като тях са готови на всякакви драстични методи, особено що се отнася до диетите и отслабването. Което в един момент води до болестни състояния като булимия и анорексия. А реално една част от тези звезди са се лекували точно от тези заболявания. Но младите реално не обръщат внимание на това и не осъзнават как с тези крайни диети могат да си увредят сериозно здравето.

В нета и по списанията се публикуват какви ли не диети и режими на хранене, често рекламирани от известните звезди. Sense About Science (SAS) е американска асоциация, която се занимава с това да изследва популярните диети и до колко те са опасни и застрашаващи здравето. Ето ги и едни от най-опасните диети:

Детокс диета
Според тази класация най-опасната диета носи името Детокс. То не е точно диета, а таблетки за детоксикация, които според изследванията не само не помагали за свалянето на килограмите, ами били вредни и опасни за здравето. Последователи на тази Детокс диета са били Аштън Кътчър и Деми Мур

Чаена диета
Проблемът на тази диета е че замествате всяко едно хранене с пиенето на чай, което ще е особено голям стрес за вашият организъм. Пиенето на чай е полезно, но заедно с храненето, а не вместо него. Някои от прилагалите тази диета са изпадали в нервен срив, а голяма част от спазвалите диетата са били тотално изнемощяли и са прекарвали голяма част от времето си обездвижени в леглото – още един голям минус на тази диета. Тази диета са я спазвали Виктория Бекъм и Кейти Холмс.

Диетата на Рене Зелуегър
Диетата която е спазвала актрисата Рене Зелуегър е изключвала от менюто храни като месо, риба, масло, яйца, кофеин, сол, захар и част от плодовете и зеленчуците. Тя е заменила тези храни с хранителни добавки. В резултат на това актрисата е страдала от анорексия и в момента тотално отрича тази диета и се придържа към здравословното хранене с натурални храни.

Детокс диетата Кленов сироп
Още една диети, която ще ви доведе до изтощение на организма и нервен срив. Може да попитате за това Бионсе и Анджелина Джоли. А какво представлява самата диета: дневно може да приемате само 3 чаши кленов сироп подправени с черен пипер и парче лимон.

Диета IV
Също изключително опасна диета! И същевременно много елементарна: позволеното количество дневни калории е 400, което трудно би било достатъчно и за малко дете.

Диета Кафе и цигари
Изключително идиотска диета практикувана от Ел Макферсън. Според нея е било по-добре да умреш от рак на белите дробове, отколкото да напълнееш.

Така че преди да се хвърлите в поредната диета е редно да направите едно проучване, за това как се е отразила тази диета на други, които са я практикували. И да ви издадем една тайна – няма такова нещо като бързо и трайно отслабване. Когато отслабнете бързо след това много трудно се задържат свалените килограми и е много вероятно пак да напълнеете. Така че не си причинявайте ненужен стрес на организма, който може да отключи опасни болести.