Вие сте тук

Тайната на Азиатските Красавици е Разкрита

Тайната на Азиатските Красавици е Разкрита

От стотици години азитаките са известни със своята хубава кожа, безупречна и сияйна с равномерно разпределение на тена. Западните жени винаги са се чудили как с такава лекота Азитаките поддържат своята кожа в такъв перфектен вид. Чудо ли е? или генетично наследство? В същност нито едно от двете. Всичко опира до поддръжката с кремови и мазила направени от натурални добре съчетани продукти. И най-вече използването на един конкретен плод – мангостинът.

Какво е Мангостин?

Мангостиновото дърво вирее в Югоизточна Азия, предимно в Камбоджа, Тайланд, Малайзия, Китай, Индонезия. Наречен е още „Кралица на плодовете“ от английската кралица Виктория, която е била възхитена от вкуса на плодовете мангостин. Мангостиновото дърво е трудно за отглеждане, защото изисква много влага и топлина. Може да се отглежда както на открито, така и в оранжерии или в саксии вътре в дома, важното е да има достатъчно топлина и влага.

Но да оставим вкусът на страна, да се вгледаме какво прави този плод толкова специален. Той съдържа мощни аксионтидантни фитонутриенти – ксантони и полифеноли. Ксантоните са наскоро открити и реално рядко се срещат в природата, намират се само в 2 семейства растения. Общият брой на откритите ксантони е малко над 200, като близо 40 от тях се съдържат в мангостина.

Ксантоните имат действието на антиоксиданти, противовъзпалителни са, антиалергични и антивирусни, противогъбични и антиракови са. Мангостиновото растение и неговите плодове са били използвани още от древността като лекарство за всичко.

Свойствата на мангостина са особено полезни за кожата! Зачервена и раздразнена кожа намазана с извлек от мангостин бързо се възстановява, премахва се сухотата и сърбежите, полезно е срещу акне и псориазис.

Учените са възхитени от това ново за тях растение, което в Азия познават от древни времена. Ето и какво са установили, чрез клинични опити - Мангостинът спомага за:

  • Укрепва стомашно чревният тракт като нормализира функциите му, облекчава състояния като диария или запек.
  • Дава допълнителна енергия, няма нужда да ползвате допълнителни стимуланти
  • Действа болкоуспокояващо, особено при ставни увреждания като артрит и други състояния в следствие на физически претоварвания.
  • Помага при кожни проблеми, раните заздравяват по-бързо
  • Намалява кръвната захар при диабет тип 2, спомага инсулинът да бъде по-ефективен
  • Спомага в борбата срещу свободните радикали, които са една от причините за образуването на ракови клетки
  • Действа ползотворно на нервната система, особено полезен е при болести като Алцхаймер и Паркинсон
  • Подобрява имунитета и действа антиалергично

Неслучайно мангостинът наскоро беше обявен за една супер храните. Опитайте го ако имате възможност, макар че самият плод е труден за намиране.

Но да се върнем на перфектната кожа на Азиатските красавици. Те определено имат много добра кожа поради ползването на мангостин и други плодове и билки.

Руската козметична компания Тианде разбира много добре желанието на жените да имат перфектна кожа на лицето и шията и затова е разработила Многофункционалния, защитен крем за лице „Мангостин“ , който ще ви изглади кожата, ще я направи по-мека и влажна, ще премахне пъпките. Един задължителен крем за всяка жена, която иска да има перфектна кожа.