Вие сте тук

9 хубави причини да ядете по една ябълка всеки ден

1. Изследванията на учените са показали, че децата на жените, консумиращо поне по една ябълка на ден по време на бременността си, практически страдат от астма и недостиг на въздух.

2. Сладката фруктоза, съдържаща се в ябълките, помага да се запази нужното ниво на захарта и инсулина в кръвта.

3. Изяждайки една ябълка преди хранене, човек остава за по-дълго сит, благодарение на съдържащите се фибри в тези плодове.

4. Ябълките съдържат повече от 20 % от дневната норма диетични фибри. Твърдата сруктура на ябълката изисква храносмилателна и дъвкателна активност.

5. Ябълките предотвратяват образуването на холестерол в кръвта, благодарение на наличието на антиоксиданти.

6. Изследванията показват, че ябълките спомагат за намаляването на ръста на раковите клетки в следните органи: дебелото черво, млечните жлези, простата и хранопровода.

7.Ацетилхолинът, осъществяващ връзката между нервните клетки, се "провокира" с консумирането на ябълки. Употребата на ябълки способства работата на мозъка и намалява риска то възникването на болестта Алцхаймер сред по-възрастните хора.

8. Чаша ябълков сок пред сън спомага за нормализирането на съня. Полезен е за хленчещи деца, тъй като им успокояващ ефект.

9. Ябълките са полезни при възпалителни процеси в устната кухина, както и при профилактика срещу кариес, отстраняване на непозната мирима от устата и т.н. Тези плодове притежават отличен анти бактериален ефект.