Вие сте тук

Остров Хидра в Гърция

Остров Хидра в Гърция

Остров Хидра е малък гръцки остров в близост до брега и на отстояние на 70км по вода от Атина. На острова има само 1 малко градче с население около 2000 човека. Наричан е още островът на артистите, защото през 60-те години на миналият век е станал популярен сред звездите на тогавашната сцена като Миг Джагър, Кийт Ричардс, Ленард Коен и други.

В днешно време островът е популярна туристическа дестинация, повечето от туристите идват с ферибот или круизни кораби само за разходка из основният град Порт Хидра и околностите му.

Пясъчен плаж на остров Хидра

Друго любопитно нещо за островът е, че на него са забранени всякакви превозни средства с двигатели на вътрешно горене. Единствено са разрешени камиончетата за събиране на боклук. Ако искате да се придвижвате из острова може да ползвате велосипеди или да се възползвате от местните магарета и симпатичните каручки. Така ще почувствате по-добре местната вековна традиция.

Ако все пак решите да останете на почивка на остров Хидра за повече дни, то на разположение имa настаняване в малки хотелчета, или ако сте по голяма група можете да си наемете цяла вила. Но да си знаете – повечето плажове са скалисти, но има и няколко с добър пясък. Най-доброто време за почивка на остров Хидра е от около Великден до началото на лятото и през есента.